Dit is de website van Go4Dry. Wij maken producten die uw gebruiksartikelen schoon en bacterievrij maken.

Voor meer informatie:

go4dry-03-cleaning

OZON-cleaning

Vragen en antwoorden

over reinigen met ozon

Onze schoenendroger is er voor elk huishouden want iedereen heeft last van natte, stinkende schoenen. Elke dag doe je je sokken die de hele dag gedragen zijn in de was en zet je de schoenen aan de kant, heel vies. Bacteriën houden zich hier schuil en bestaat er een grote kans op voetschimmel of geïrriteerde voeten.

Met de Go4Dry bent u hier van af en zijn uw schoenen na 25 minuten schoon en droog. Door de Go4Dry wordt de levensduur van uw schoenen verlengt en zorgt daarbij voor gezondere voeten. Daarnaast is de Go4Dry ook inklapbaar waardoor zeer makkelijk mee te nemen. Het moderne design zorgt ervoor dat hij ook mooi in ieder huis past!

go4dry_ozon_03_picto_wit

Ozon (O3) is zuurstof (O2) waaraan zich een extra zuurstofatoom heeft gekoppeld. Ozon heeft een sterk reinigende werking zodat het micro-organismen zoals schimmels en bacteriën afbreekt. In de natuur wordt ozon gemaakt door de UV straling van de zon en vormt de beschermende ozonlaag om de aarde.

Ozon werkt volgens het principe van oxidatie. Wanneer het statisch geladen ozon molecuul in aanraking komt met iets ‘oxideerbaars’ zal de spanning uit het ozon molecuul onmiddellijk hiernaar overvloeien en de micro-organismen afbreken.

In de schoendroger wordt ozon opgewekt door middel van hoogspanning. In de schoendroger zit een hoogspanningsgenerator. Deze hoogspanning wordt naar twee metalen plaatjes geleid. Tussen deze plaatjes ontstaat dan elektrostatische lading die van het ene vlak naar het andere vlak gaat. Door deze overslag ontstaat de ozon.

Kleine hoeveelheden ozon is niet schadelijk. Er zijn grenzen gesteld aan toelaatbare concentraties. Maar een te hoge concentratie is schadelijk. We raden daarom aan om de schoendroger alleen in goed geventileerde ruimtes te gebruiken. Ga ook niet bewust boven de schoendroger de ozonlucht inademen.

Nee, dat is niet mogelijk. De ozon wordt uitsluitend gegenereerd door elektrische stroom.